брусчатка фото
строительство крыши

The Language of The Stage

Proiectul “The Language of The Stage” a fost un proiect desfasurat in Turcia in perioada 20-29 august 2011. Tema principala a acestuia a fost coruptia, iar scopul nostru era sa creem o piesa de teatru care sa arate coruptia din viata de zi cu zi.

Tarile participante au fost: Franta, Polonia, Turcia si Romania.

In fiecare zi am avut parte de activitati diferite, primele doua zile axandu-se pe cunoasterea reciproca a participantilor prin diferite jocuri si energizere. Urmatoarele zile am avut ocazia de a vizita parcuri si zone ale orasului destinate formarii tineretului. In unul din ele, parcul Kent, am avut la dispozitie o ora sa creem o piesa de teatru avand ca tema coruptia si sa o prezentam in amfiteatrul din parc. Desi la inceput parea greu, am reusit sa ne unim gandurile si ideile si sa creem o piesa reusita. Au urmat serile internationale, care au reusit sa ne apropie mai mult prin intermediul culturii, dansurilor si mancarurilor specifice fiecarei tari. In urmatoarele zile, au urmat repetitii pentru piesa de teatru, piesa care a fost impartita in mai multe piese mai mici, pentru a evidentia coruptia din mai multe puncte de vedere, precum coruptia din politie, din spitale, din invatamant etc.

Din acest proiect am invatat lucruri legate de cultura diferitelor tari. Desi suntem atat de diferiti si tot ceea ce am avut in comun cand ne-am cunoscut prima data a fost limba engleza, am putut sa ne intelegem foarte bine si la final, ne-am comportat ca si cum ne cunosteam de-o viata.

Irina Arvunescu - conducator de grup

Impresii:
“The language of the stage” a fost primul meu proiect European si sper sa nu fie ultimul. Aici am intalnit persoane deosebite, mi-am facut noi prieteni si am luat parte la activitati interactive si interesante. Ceea ce mi s-a parut cu adevarat impresionant a fost faptul ca poti colabora si poti lucra impreuna cu oameni pe care nu-i cunosti decat de o zi, iar faptul ca veneam din patru tari diferite nu a fost un impediment in a ne intelege si in a ne sustine reciproc. Pentru mine, acest proiect a fost o experienta extraordinara, care sper sa se repete!

Cristina Voinea

 

“The language of the stage” a fost primul si cel mai important proiect la care am participat.Am invatat sa imi descopar propria personalitate, sa pun accent mai mult pe mimica si gesturi.Viata este ca o scena cu multe acte si tot atat de multe personaje.Cel mai mult mi-a placut amfiteatrul din parcul Kent unde ,impreuna cu ceilalti participanti din diferite tari am realizat o mica piesa de teatru avand ca tema principala coruptia.De asemenea, am descoperit cat de mult ne asemanam cu tinerii din celelalte tari chiar daca nu avem aceeasi cultura si limba.

Mihaela Oprea


A fost o experienta placuta. Am invatat multe despre cultura turca. Nici mancarea lor nu a fost mai prejos. Am cunoscut o multime de oameni noi de diferite nationalitati si am invatat cate ceva de la fiecare. Insa cel mai important am invatat sa-mi exprim parerea si sa mi-o sustin in fata altora, lucru ce ma va ajuta foarte mult in viata.

Adrian Totii


La inceput am fost putin speriat stiind ca sunt cel mai mic (17 ani) ,dar am realizat ca diferenta de varsta nu este o problema si m-am integrat foarte usor atat in grupul cu care am venit din Romania cat si in grupul multinational.Fiind la primul proiect de acest gen am fost foarte incantat de ospitalitatea organizatorilor ,conditiile de cazare,transportul si mancarea turcilor.Consider acest proiect un success ,caci am invatat despre cate putin din cultura turcilor,polonezilor si francezilor,mi-am imbogatit cultura generala si mi-am facut noi prieteni,si cu siguranta a fost o experienta pe care as repeata-o din nou!

Felix Fiscuteanu

 

 Tipărire 

купить планшет самсунг
недорогой отдых в ялте