брусчатка фото
строительство крыши

Aparitii in presa

Regula celor 60 de minute - Valea Prahovei

“Mai mult de 60 de minute pe zi pentru activitate fizica si mai putin de 60 de minute pentru televizor, computer si jocuri video”. Acesta este sloganul asociatiei 4 Young din Ploiesti care isi doreste sa promoveze sportul in randul tinerilor din dorinta ca acestia sa nu fie afectati de boli de nutritie ca diabetul, care a inceput sa faca din ce in ce mai multe victime in Romania. Proiectul numit Regula celor 60 de minute vrea sa dezvolte mai multe retele si parteneriate la nivel comunitar prin care sa se promoveze programe ce au ca scop asigurarea unei vieti independente si reducerea nevoii de servicii de îngrijire pe termen lung. Scopul proiectului este cresterea calitatii vietii tinerilor cu diabet si obezitate din judetul Prahova si tocmai de aceea, specialistii asociatiei au chemat mai multe persoane cu astfel de probleme sa faca sport in sala Leonard Doroftei din Ploiesti. Bugetul necesar pentru implementarea proiectului se ridica la aproximativ 152.250 de lei. Cu acesti bani ar putea fi ajutati multi tineri cu obezitate sau care deja au diabet. In plus, voluntarii sustin ca sportul te ajuta sa-ti faci si prieteni. In Prahova sunt inregistrati 29.692 de diabetici din care 11.497 in mediul rural, iar restul in mediul urban. Cu toate acestea, in judetul nostru nu exista un Centru de recuperare a diabetului unde pe langa medicatie si dieta , pacientii sa beneficieze si de consiliere privind activitatea fizica adecvata starii lor si chiar de activitati fizice de grup.

Sursa: ValeaPrahovei.tv

Regula celor 60 de minute - Adevarul de seara

Un ONG din Ploieşti oferă consiliere acestor tineri şi posibilitatea de a face gratuit mişcare. Când li s-a cerut sprijinul pentru popularizarea proiectului, Inspectoratul Şcolar Prahova şi Primăria Ploieşti au preferat să nu se implice. Un proiect care se adresează tinerilor diabetici şi celor cu probleme de greutate din Prahova nu vrea să moară din faşă, aşa cum s-ar întâmpla dacă, de acest program, s-ar ocupa autorităţile din Ploieşti. ONG-ul care l-a demarat oferă consiliere de specialitate, posibilitatea de a face mişcare gratuit, în baza unor recomandări clare pentru aceste afecţiuni, precum şi şansa copiilor de a socializa şi a nu se simţi marginalizaţi din cauza bolii. Cu toate acestea, o adresă trimisă Inspectoratului Şcolar Prahova prin care coordonatorul proiectului, Marinela Baciu, cerea trasmiterea unei circulare în şcoli pentru ca elevii să ştie de existenţa programului, s-a rătăcit în circuitul dintre birouri, iar Primăria a promis sprijin financiar doar în eventualitatea unei rectificări bugetare.

Sursa: Adevarul.ro

Tinerii din ONG-urile prahovene se şcolesc în străinătate - Adevarul de seara

Implicaţi în proiecte bazate pe voluntariat, tineri din foarte multe ONG-uri care activează în Prahova deprind cunoştinţele necesare în străinătate, în schimburi de experienţă internaţionale. .

Sursa: Adevarul.ro

What's up!-filmare 11 martie 2011 Valea Prahovei TV

Cei 35 de participanţi ai proiectului „WHAT’S UP!” realizat de către Asociaţia “ 4YOUNG” din Ploieşti vor avea astfel posibilitatea să depăşească diferenţele culturale dintre ei găsind un factor comun-distracţia şi pasiunile. Ei vor experimenta elemente ale culturii urbane aşa cum sunt breakdance, graffiti, fotografie şi beatboxing pentru a le folosi ulterior ca instrumente de includere a tinerilor cu oportunităţi reduse. Proiectul se desfăşoară în cadrul programului Tineret in Acţiune şi este finanţat de Comisia Europeană. Pe 16 aprilie va avea loc o reprezentaţie de stradă, in Parcul Ghica din Sinaia în care tineri prinşi în acest proiect vor arăta ce înseamnă adevarata “ cultură de stradă “.

Sursa: valeaprahovei.tv

 

 

 Tipărire 

купить планшет самсунг
недорогой отдых в ялте